STUFFED SPICY PEPPERS

Stuffed Spicy Peppers

Dit is een ideaal gerecht als je mensen te eten krijgt. Je maakt het van te voren en schuif het á la minuut zo de oven in. Iedereen denk altijd, meid wat heb je lang in de keuken gestaan, valt dus echt heel erg mee. Ik gebruik hier rode paprika en puntpaprika. Die vind ik zo lekker van smaak. We vullen ze met een volle, spicy stuffing.

Dit gerecht is voor 4 personen (maar verdubbel het rustig als je gasten krijgt!)

Ingrediënten:

  • 4 rode paprika en 4 rode puntpaprika, 200 gram rijst (bruine, wilde, witte, waar je zin in hebt), 1 ui, 2 teentjes knoflook, 1 blikjes (130 gr) zwarte bonen, 3 tl gerookte paprikapoeder, 1 el komijn, 1 el koriander poeder, 1 vers rood pepertje gehakt, 6 fijngehakte Turkse hete pepertje in het zuur, (pot Cicek Susbiber), 3 el taggische olijfjes, peper en zout, ½ bosje platte piet (peterselie), ½ citroen.
  • Garneer met peterselie, verse mint, feta kaas (kan van Violife) kies zelf maar!

Zet een pan met water op en kook de rijst volgens gebruiksaanwijzing op het pak.

Snipper intussen de ui en hak de teentjes knoflook en bak deze rustig aan in een koekenpan  met flink olie (liefst een diepe, wok), voeg alle kruiden toe en als laatste het blikje (uitgelekte!) zwarte bonen. Laat het even door pruttelen en proef of het op smaak is. Voeg zo nodig nog zout of peper toe. Laat het geheel vervolgens even afkoelen en voeg dan een halve uitgeknepen citroen toe, roer door.

Zodra de rijst gaar is giet je het af. Laat uitlekken en even afkoelen en voeg het vervolgens bij de gebakken ingrediënten in de wok en roer goed door.

Snij nu het kapje (bewaar deze) van de paprika’s en verwijder de zaadlijsten met je vingers.

Nu kun je twee dingen doen:

  1. Blancheer de paprika even 3 a 4 minuten in heet water, dan is de eerste garing gedaan. Spoel de paprika’s wel direct na met ijskoud water om verkleuren en doorgaring te voorkomen.
  2. Vul de rauwe paprika’s direct gaar in 30 min op 200 graden in de oven.

Het verschil is dat de paprika, als je deze eerste even is geblancheerd, iets makkelijker gaart en warm wordt en dus hoef je ze minder lang af te bakken; 15 a 20 minuten max.

Vul de paprika’s nu met het rijstmengsel. Leg de paprika’s in een met olie ingesmeerde ovenschaal en leg het kapje er weer op.

Bak de gevulde paprika’s in 20 (of 30) minuten op 200 °C (boven- en onder warmte) tot de paprika’s goed heet zijn geworden.

Garneer met verse peterselie, mint of krummel wat verse feta erover