LEKKER STAMPPOTJE

LEKKER STAMPPOTJE

Dit gerecht is voor 2 a 3 personen.

1 1/2 kilo kruimige aardappels, 150 gr rucola (snij deze in kleinere stukjes), 200 ml volle melk, 40 g roomboter (gezouten), 100 gr Parmezaanse kaas geraspt, 1 citroen uitgeperst, ½ el zest (schilletje van de citroen), peper en zout, mespunt nootmuskaat vers geraspt (of uit busje, je een busje, daar zat het vroeger in)

De puree

  • Schil de aardappels en snij deze in dezelfde grootte. Kook de aardappels met wat zout in ongeveer 20 min gaar. Giet de aardappels af en zet de lege pan terug op een laag vuur. Giet de melk en de boter erbij, wacht tot de melk kookt en de boter gesmolten is. Draai met de pepermolen drie draaien en rasp een ¼ bolletje nootmuskaat erover. Stamp de aardappels fijn met een pureestamper en roer daarna alles tot een smeuïge puree. Als de puree iets te droog aanvoelt voeg je nog wat melk of boter (er kan nooit genoeg boter in de puree zitten!) toe. Proef en breng op smaak met zout of extra peper en zet dan het vuur uit.
  • Vervolgens voeg je de helft van de geraspte Parmezaanse kaas toe en roer je ook door de puree. Dan de rucola erbij en het citroensap. Als laatste strooi je de rest van de Parmezaanse kaas erover en wat citroen zest.

De Gehacktbal

  • 300 gr vegan gehakt, 1flinke el gehaktkruiden, 4 el paneermeel, 1,5 el Dijon mosterd, half uitje snipperen, 1 ei. Gehakt met alle ingrediënten goed mengen (lekker met je handen doen), balletjes draaien en bakken maar!