ASPERGES MET PASEN

Met Pasen eten we asperges natuurlijk!

Met Pasen eten we bij ons steevast asperges, als ze er zijn natuurlijk. Pasen valt vroeg dit jaar maar toch zijn er al een paar aspergewinkels onder de rivieren die ze hebben (gecheckt!). Dus op naar het zuiden! We maken het met een heerlijke aardappelsalade met een mayo dressing van ons natuurlijk.


Dit gerecht is voor 4 personen

Neem ruim asperges voor vier personen, ik zou zeggen 350 gram per persoon, dat is ongeschild zo’n 500 gram. Ja, dat lijkt veel maar als hoofdgerecht is het prima.

  • Leg de asperges eerst een halfuurtje in koud water, dan wordt de schil soepel. Leg ze daarna plat op een snijplank. Je kunt voor het schillen een speciaal asperge mes gebruiken, of een dunschiller. Schil ze vanaf vlak onder het kopje in één lange beweging naar de onderkant toe. Je kan ze rechtop koken (speciale pan) maar het kan ook liggend. Doe je het liggend pas dan op dat ze bij het uithalen niet breken. Gebruik een tang of een schuimspaan. Voeg een beetje zout toe en houd een kooktijd van 8 a 10 minuten aan. De exacte kooktijd ligt een beetje aan de dikte van de asperges.
  • Zodra de asperges gaar zijn schep je ze met een schuimspaan uit het water op een schone theedoek of stukje keukenrol om even uit te lekken en daarna serveer je ze direct.

 Maar je maakt als eerste de aardappelsalade.

 Wat is nou een lekkere aardappel om te gebruiken? Een Annabelle, Charlotte of Nicola. Allemaal goed als het maar een vastkoker is.

  • 500 gr vastkokende aardappels, 4 el vegan Original mayo van The Mayo Sisters, 1 teen knoflook, 1 el mosterd, 5 zure augurken, 100 gram verse (!) doperwtjes, half bosje verse bieslook, 2 st fijngehakte lente-ui, verse peper en wat zout
  • Schil de aardappels en snijd in grove stukjes van ca 2 cm. Kook deze in een pan met water met een snufje zout in ongeveer 10 minuten klaar. Giet af en spoel gelijk af met koud water. Zet even weg
  • Kook dan ook de doperwtjes gaar in 3 minuten, spoel de erwtjes af met koud water.
  • Meng de mayo met de mosterd en pers het teentje knoflook hier bij. Breng het mengsel op smaak met vers gemalen peper, zout en fijngehakte verse bieslook. Snijd de augurkjes fijn en meng dit samen met de erwtjes door de aardappelen heen.
  • Schep dit mengsel door de aardappelen heen. Het lekkerste is als je hem gelijk eet. Serveer met wat extra bieslook.

Tip: Ben je nu vegetarisch, kook er dan een verse eitje bij, ook heeerlijk!!