SUMMER PIZZA!

Home Made Pizza!

Dit is zo leuk om zelf te maken. En echt niet moeilijk, gewoon het deeg vers maken (er zijn prima kant-en-klare in de supermarkt hoor) en doen! Als je de basis dan in de vingers hebt kun je er op los fantaseren met de topping. Gebruik voor de pomodoro topping ons recept van 16/10/20 verder zoek je het maar lekker zelf uit ??!

Dit recept is voor 2 flinke pizza’s van ongeveer 30 cm

Ingrediënten

 • 300 gr bloem
 • 7 gr droge gist (1 zakje)
 • snuf zout
 • 2 el olijfolie
 • 160 ml lauwwarm water
 1. Doe alle ingrediënten in een kom en meng goed door totdat je er een bol van kan maken. Haal de bol nu uit de kom en leg hem op het aanrecht. Nu ga je 10-15 minuten kneden tot een mooi soepel deeg. Kneden doe je lekker hardhandig; je trekt, duwt en kneed het deeg alsof je leven er vanaf hangt. Mooi soepel betekent dat je het kunt uitrekken alsof het kauwgom is.
 2. Vet de kom een beetje in met olie en leg de bal deeg in de kom. Dek deze af met een schone theedoek en zet op een warme plek. Laat het nu zo’n 35-45 minuten rijzen tot het deeg in volume verdubbeld is.
 3. Zet de oven op 240 graden
 4. Verdeel het deeg in 2 delen en rol uit tot een mooie dunne bodem. Je kan elke vorm kiezen, rond, vierkant, net wat je wil.
 5. Je kunt de pizza op een met bakpapier beklede bakplaat leggen of een pizzasteen gebruiken. Net wat je in huis hebt.
 6. Nu kun je de pizza gaan opmaken; het leukste wat er is! Neem als basis weer onze heerlijke sugo die maakt de pizza echt af!
 7. Fantaseer er op los, maar wij maken een pizza met spinazie en feta en een met rucola en verse vijgen
 8. Bak de pizza nu af in 8 a 10 minuten. Maar blijf er bij, want elke oven is weer anders.
 9. Serveer op een mooie schaal, met een pizzaroller en een druppeltje olijfolie
 10. Heb je nou geen zin om eigen deeg te maken neem dan het kant-en-klare deeg van de supermarkt, de meeste zijn prima van smaak en lekker krokant en makkelijk!