SPICY VEGGIE BURGER

Spicy Veggie Burger

Wij gebruiken hiervoor een goeie veggie burger. Je hebt zelf vast een favoriet, kies deze vooral. En maak een lekkere combi met een van onze sauzen; we love spicy en dus nemen wij de Piri Piri hierbij. Uiteraard met een goed, stevig broodje, bak deze even mee als de burger bijna klaar, verse groene sla, rood uitje, augurk en een tomaat en that’s it, classic! Oh en we maken er ook nog grote patatten bij, lekker!!

Dit gerecht is voor 1 veggie burger met patatten (voor 2 ??!)

1x veggie burger, 3 blaadjes groene sla, 1 tomaat, 1 augurken, 3 rode uien ringen, 1 teen knoflook  (olijf) olie, Piri Piri mayo, en 500 gr Roseval of zoete aardappel. Zout en peper naar smaak.

  • Snij de aardappelen over de lengte in grove stukken. Neem een koekenpan en voeg wat olie toe. Leg de patatten in de pan en bak ze hard, op elke kant goed aan. Let op, dat gaat best snel. Zet het vuur nu laag en gaar de aardappelen rustig door. Keer ze regelmatig even om. Ik ben fan van knoflook, dus je kan er op een laatst een teentje in vieren bij doen, dan smeult dat lekker mee in de jus en krijgen de patatjes een lekker smaakje.
  • Snij nu de tomaat, de augurk in plakjes en de rode ui in dunne ringen, snij het broodje doormidden en leg alles klaar.
  • Neem een koekenpan en doe er wat olijfolie in, bak de hamburger stevig aan, zet het vuur na vijf minuten aanbakken laag en gaar nog even door.
  • Leg de twee halve broodjes met de binnenkant naar beneden in de pan en laat ze even meebakken en warm worden.
  • Pak nu een bord of plank. Leg het onderste deel van broodje neer en smeer daar lekker wat Piri Piri mayo op, dan 2 blaadjes sla (1 bewaar je voor straks) dan de hamburger, opnieuw een klodder piri mayo, 3 plakjes tomaat, de augurk, de uienringen en het laatste blaadje sla.
  • Pak dan het bovenste stuk van het broodje, smeer dit nog even dun in met mayo en leg deze bovenop de hamburger. Leg de vers gebakken patatten met een klodder van de Original mayo erbij en klaar!