SPAGHETTI AGLIO E OLIO

Spaghetti aglio e olio

Een van de meest eenvoudigste pasta’s en ik vind hem eigenlijk de lekkerste… oh wacht, ik vind de pasta salvia burro e parmigiana net zo lekker. Moeilijke keuzes zijn dit. Welke is jouw lievelings? Enfin, we gaan een pittige knoflook versie maken, ik heb er wel een leuke tip bij, die kreeg ik van mijn Italiaanse leermeester Biaggo uit Sorrento (zie foto).

Ik snij de steeltjes van de peterselie fijn, de blaadjes bewaar je voor garnering, en die bak ik, liefst in een diepe/wokpan, heel rustig met de knoflook en de in ringen gesneden pepertjes, aan in de olie. Na zo’n 2 a 3 minuten zet je het gas uit.

En let op! Dat doe ik al in de ochtend. Waarom? Dan zitten de smaken de hele dag lekker bij elkaar in de pan. Thank me later!

Dit gerecht is voor 4 personen

Ingrediënten: 500 gr spaghetti (neem een pak maar verse is ook heerlijk!), 100ml vergine olijfolie, 6 knoflook tenen fijn gesneden, 2 rode pepers en, ter garnering een flink handje peterselie en wat geraspte peccorino.

Bereiding:

  • Volg de aanwijzingen op het pak en kook de spaghetti beetgaar in royaal zout water. Let op; net zo zout als ze zee, dus proef het water tussendoor. Je hebt vast wel eens een hap zeewater binnengekregen, nou zo zout dus.
  • Verhit nu de wokpan (zie boven) met de daarin gegaarde ingrediënten van vanochtend. Pas op, rustig warm laten worden, de boel mag niet verbranden.
  • Hak de peterselie fijn. Giet de spaghetti af en vang een half kopje kookvocht op. Voeg de spaghetti toe aan de wokpan. Zet hem op een laag vuur en voeg de peterselie toe. Roer nog een halve minuut zachtjes door de pan onder een laag vuur.
  • Server op warme borden (TIP!) met geraspte peccorino kaas.